6 polskich książek kucharskich, w których znajdziesz przepisy na najmodniejsze dania

Potrzebujesz ok. 3 min. aby przeczytać ten wpis

Gotowanie – dla jednych pasja, a dla innych męka. Jedni preferują gotowanie w domu, a inni wypad do restauracji. Pewne jest natomiast, że każdy człowiek lubi dobrą kuchnię. Na dzień dzisiejszy na rynku mamy mnóstwo książek kucharskich, które pomagają nam doszkalać się w kwestiach kulinarnych. Sprawdź, po jakie warto sięgnąć.

  1. „Jadłomania po polsku” – Marta Dymek

Pierwszą propozycją jest książka pod tytułem „Jadłomania po polsku”. To najczęściej wybierana książka kucharska ostatnich czasów. Co ciekawe, znajdują się w niej wyłącznie potrawy wegańskie! Autorka pokazuje czytelnikom, że z produktów pochodzenia roślinnego można stworzyć przepyszne dania. W tej książce znajdują się zarówno przepisy na tradycyjne potrawy, jak i te mniej znane.

  1. „Lunchbox na każdy dzień. Fit Bento” – Malwina Bareła

Jak sama nazwa wskazuje, następną propozycją jest książka zawierająca przepisy na lunchboksy. Jest ich niemało, bo aż 130! Są to przepisy dietetyczne, a przy każdym z nich znajdują się wartości odżywcze, jakie zawiera proponowana potrawa. Książka zawiera przepisy na dania mięsne, ale również z zamiennikami wegetariańskimi dla tych osób, które mięsa nie jedzą.

  1. „Orzechy i pestki” – Lara Gessler

„Orzechy i pestki” to bardzo popularna książka wśród kulinarnych propozycji. Charakteryzuje się oryginalnością, ponieważ oprócz licznych przepisów zawiera przeróżne zwyczaje oraz porady związane z gotowaniem i przechowywaniem żywności. Oczywiście na pierwszy plan wysuwają się produkty takie jak pestki oraz orzechy.

  1. „Portugalia do zjedzenia” – Bartek Kieżun

Kolejna propozycja to niezwykłe połączenie książki kucharskiej z przewodnikiem po malowniczej Portugalii. Zawiera przepisy na przepyszne dania z tego kraju, jak również opowieści i historie autora, które sprawiają, że gotowanie staje się przyjemniejsze, a podczas przyrządzania potraw można myślami przenieść się w inne miejsce.

  1. „Dom pełen miłości. Przepisy na cztery pory roku” – Agnieszka Maciąg

Ta książka kulinarna o pięknej nazwie to obowiązkowa pozycja na półce prawdziwego fana gotowania. Jest to tytuł z masą przepisów i inspiracji, a odnajdą się w nim zarówno weganie i wegetarianie, jak i ci z Was, którzy lubią od czasu do czasu zjeść kawałek mięsa lub ryby. Dodatkowo do zakupu tej pozycji zachęcają działające na zmysły zdjęcia potraw, które znajdują się obok przepisów!

  1. „Nieprzyzwoicie zdrowe słodkości” – Anna Reguła i Kinga Syposz

To książka, którą pokochają wszystkie łasuchy. Jak sama nazwa wskazuje, znajdują się w niej przepisy na zdrowe słodycze. Jest ich niemało, bo aż 100! Książka wymienia również wartości odżywcze oraz makroskładniki poszczególnych wypieków, dzięki czemu możesz cieszyć się tymi pysznościami nawet podczas diety! Autorki udowadniają, że pieczenie jest dobrą zabawą, którą można połączyć z budowaniem zdrowych nawyków.

Zdjęcie główne: pexels.com/ANTONI SHKRABA production

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Jak poprawić wydolność treningową?
Jak poprawić wydolność treningową?
Odkryj metody oraz techniki, które pomogą Ci zwiększyć swoją wydolność podczas treningu. Dowiedz się, jak poprawnie ćwiczyć i co jeść, aby uzyskać lepsze wyniki.
Jak prawidłowo dobrać i używać rękawiczki nitrylowe w celu zapewnienia optymalnej ochrony?
Jak prawidłowo dobrać i używać rękawiczki nitrylowe w celu zapewnienia optymalnej ochrony?
Zrozumienie wyboru i prawidłowego używania rękawiczek nitrylowych jest kluczowe dla optymalnej ochrony. Dowiedz się, jakie aspekty są najważniejsze w tym procesie.
Jak wybrać profesjonalne dermokosmetyki do pielęgnacji różnych rodzajów skóry?
Jak wybrać profesjonalne dermokosmetyki do pielęgnacji różnych rodzajów skóry?
Odkryj jak profesjonalnie dobierać dermokosmetyki dostosowane do Twojego typu skóry, aby skutecznie dbać o jej zdrowie i urodę.
Ostatnie wpisy